Mara

от wiki.bgmountains.org
Направо към: навигация, търсене
Boreal Mara

Boreal Mara са леки туристически обувки тип walking shoes, подходящи за катерене, продължителни преходи със защита от сняг, дъжд и неудобен терен. В това си качество са идеални за различни видове туризъм.

Размерите варират между 6 - 12 u.k.

Тежест: 915 грама чифт при размер 7 u.k.

Лицевата част е комбинация от превъзходно качество набук и разделен тип кожа с дебелина 1,8 mm. Приложена е HFS подсигурена система, която дава по-прецизна защита на петата и зоната около нея. Подметката е Vibram Tubava – гъвкава, добре изолираща студа и неутрализираща груб терен. Както в повечето модели обувки на фирмата е приложена Dry-Line® системата за перфектно дишане и водонепропускливост.

Boreal е първата фирма за обувки, приложила дишащи материи. Опитът им в тази насока довежда до създаването на Dry-Line® - новаторска система обединяваща водонепропускливост и дишане. При другите обувки, особено при високопланинските типове, хоризонталното дишане може да стане почти невъзможно, и причината е в междинните слоеве от дебела кожа, синтетични материали, гума и подкрепящи материали, които значително намаляват потенциала на дишането на материята. Докато с Dry-Line® системата обувките дишат и хоризонтално, и вертикално.

За най-добра поддръжка от фирмата е разработен специализиран спрей, предвид че универсалните спрейове съдържат масла и восък, които запушват порите и понякога повреждат кожата. Спреят на Boreal съдържа вещества, които са и основни съставки на мембраната. Подходящ е да се употребява преди, след походите и след като дълго време не са употребявани с цел оптимално да поддържа материята и осигурява водонепропускливост.