Ниски обувки

от wiki.bgmountains.org
Направо към: навигация, търсене
Bestard Travel
Туристически маратонки Alpina Osorno
Туристически маратонки Salomon и за катерене
Туристически маратонки Salomon XA PRO 3D ULTRA 2GTX

Ниските обувки са подходящи най-вече за използване на равен терен - паркови алеи, еко-пътеки и черни пътища . Те са за ползване в населените места за културно-исторически туризъм, за леки разходки в природата и градските паркове и по планинските пътеки. Тези обувки са подобни на градските маратонки, но с усилена конструкция и по-здрави материали. Ниската обувка може де е тясно специализирана. Тя е подходяща за движение по скални плочи - монолитни скали. В райони на Йосемитите се използва за подход до маршрутите и както и при слизане. Където често се налага движение по плочи с приличен наклон, катерене и откатерване. В България има и хора които катерят с такъв тип обувка.

Характерен тип обувки са тези, които са свързани с пътувания в населени места. Те са за т.нар. градски, селски и културно-исторически туризъм. Отличават се с по-мекия дизайн и с по-голяма гъвкавост на подметката. Характерно качество за тях е комфорта.

Туристическите маратонки са друг често употребяван тип . Материалите, които се употребяват за лицевата им част са велур и текстил. Подметките са по-груби, за по-добро сцепление. Най-често имат и мембрана за по-добра дишаемост.

Salomon

Salomon XA PRO 3D ULTRA 2GTX

Boreal

Mara

Merrell

Chameleon

Columbia

Charming

Alpina

Osorno